Kedves Hallgató!
 
A Pécsi Tudományegyetem színházi műhelye, a Janus Egyetemi Színház 1996-ban jött létre. 15 éve dolgozik folyamatosan, magas színvonalon, évi három-négy bemutatóval áll a közönség elé, és jelentős szerepet játszik az egyetem és a város színházi életében.
A JESZ kísérleti, alternatív színház, játszik avantgarde darabokat, kortárs drámákat, de nem hanyagolja el a klasszikus művek újraértelmezését sem.
Színházunkban láthatta a közönség Euripidész, Shakespeare, Moliére, Schiller, Tzara, Jarry, Borges, Örkény, Weöres Sándor, Darvasi László és Parti Nagy Lajos műveit..
A Janus Egyetemi Színház a házigazdája a kétévente sorra kerülő nemzetközi egyetemi színházi fesztiválnak.
A JESZ rendszeresen fellép Budapesten, és számos külföldi fesztiválra kapott/kap meghívást, így Isztambulban, Belgrádban, Marosvásárhelyen, Göppingenben és Vilniusban is bemutatkozhatott a társulat.
A színház tagjai közül többen hivatásos színművészei lettek a Pécsi Nemzeti Színháznak, de dolgozik volt JESZ-es a Miskolci Nemzeti Színházban, a Budapest Bábszínházban és a Radnótiban Színházban is.
A JESZ rendezői között folyamatosan jelen vannak a budapesti és a marosvásárhelyi színművészeti egyetem rendező szakos hallgatói.
 
A Janus Egyetemi Színház a következő évadban átköltözik a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol (reményeink szerint) az ország egyik legjobb stúdiószínházi terében profi körülmények között dolgozhatnak a társulat tagjai.
 
Akár Te is!
 
A Janus Egyetemi Színház tagfelvételt hirdet
2011. április 11-én hétfőn este nyolc órára
a JESZ Szántó Kovács János utcai stúdióterébe.
Kérés: vers vagy próza, esetleg dal legyen a „tarsolyban”!
 
 
 
Üdvözlettel:        
 
Mikuli János és Tóth András, a JESZ vezetői